Секти в Україні

Деструктивні культи

Секта АллатРа діяла на Волині. СБУ викрила осередок

Розслідування спільної операції СБУ та Національної поліції розкрило діяльність псевдорелігійної секти АллатРа на території України. Через десятки осередків у різних регіонах країни, ця організація поширювала антиукраїнські ідеї та пропагандувала прокремлівські наративи.

АллатРа

Учасники псевдорелігійної секти АллатРа, видавали себе за “місіонерів”. Насправді вони просували інтереси РФ та  кремлівські ідеї щодо створення “союзу слов’янських народів”. Вони намагалися залучити до своїх рядів місцевих жителів та за допомогою медіа та соцмереж поширювали пропагандистські матеріали.

Розслідування виявило, що керівництво сектору втекло за кордон ще у 2022 році, але продовжило керувати діяльністю в Україні з-поза її меж. Наразі над ними готується повідомлення про підозру за відповідними статтями Кримінального кодексу, серед яких державна зрада, організація злочинної спільноти, пропаганда комуністичного тоталітарного режиму та виправдання агресії РФ проти України.

Виявлені комп’ютери, мобільні телефони, література та інші матеріали стануть додатковими доказами у справі. Триває розслідування з метою притягнення всіх винних до відповідальності.

Share:
Залишити відповідь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *