Секти в Україні

Деструктивні культи

Обшуки у проросійській секті “АллатРа” – підозрюють у співпраці з РФ

Масштабні обшуки учасників секти “АллатРа” пройшли по всій Україні. Сектантів підозрюють у співпраці з державою-агресором. Про це повідомили джерела в правоохоронних органах України.

За інформацією правоохоронців, секта працювала на користь Росії та систематично просувала кремлівські наративи в українському суспільстві. Пізніше в Службі безпеки України розкрили деталі щодо припинення міжнародної злочинної організації “АллатРа”.

АллатРа, секта, проросійська секта в Україні
Секта АллатРа діє в Україні

За слідчими даними, лідери цієї групи незаконно залишили Україну весною 2022 року, використовуючи підроблені документи про виписку зі служби в армії.

За словами представників Служби безпеки України, перебуваючи в одній з європейських країн, вони дистанційно продовжували керувати своєю злочинною організацією в Україні.

Члени сектантської групи агітували за те, щоб hjcszyb здійснювали масовані ракетні удари по Україні. Зокрема, по цивільній інфраструктурі українських міст.

За уточненням СБУ, у Києві та інших регіонах України було заблоковано понад 20 осередків цієї організації, які працювали на користь російських спецслужб. Вони публічно просували кремлівську ідею створення “союзу слов’янських народів”, яким мала би керувати Москва.

Також вони створили свій власний YouTube-канал, на який підписані майже пів мільйона користувачів. А також запустили мережу своїх медіа та інтернет-ресурсів, телеграм-каналів та сторінок у соціальних мережах “ТікТок”.

Також було встановлено, що проросійська секта створила свої “філії” на території Російської Федерації, Білорусі та кількох країн Європи, Центральної Азії та Сполучених Штатів.

Представникам керівництва та учасникам групи “АллатРа” готується повідомлення про підозру згідно з такими статтями Кримінального кодексу України: частина 1 та частина 2 статті 111 (державна зрада); стаття 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній); стаття 436-1 (пропаганда комуністичного тоталітарного режиму); стаття 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Їм може загрожувати до 15 років ув’язнення або навіть довічне позбавлення волі, а також конфіскація майна. СБУ також оприлюднила фотографії зі знахідок під час обшуків, включаючи зброю.

Share:
Залишити відповідь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *